(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Studievaardigheden en Sociale vaardigheden praktijkonderwijs

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Breingeheimen Studievaardigheden praktijkonderwijs

Breingeheimen biedt een flink aantal lessen studievaardigheden. Ook voor het praktijkonderwijs zijn er passende lessen studievaardigheden beschikbaar. Wilt u meer aandacht besteden aan studievaardigheden en daarvoor Breingeheimen inzetten? Met Breingeheimen modulair kunt u een eigen boek samenstellen, passend bij de behoeften van leerlingen in het Pro. Dat doet u gemakkelijk online.

Account aanvragen

Breingeheimen Sociale vaardigheden praktijkonderwijs

Breingeheimen biedt ook lessen sociale vaardigheden. Een flink deel van de lessen sociale vaardigheden zijn tevens inzetbaar in het praktijkonderwijs. U kunt die gebruiken om lesmateriaal sociale vaardigheden samen te stellen.

Breingeheimen Studievaardigheden praktijkonderwijs

Combinatie van lessen met LOB en Seksuele en relationele vorming

Loopbaanoriëntatie en begeleiding maakt deel uit van een aantal lessen studievaardigheden en sociale vaardigheden van Breingeheimen. U kunt die ook in uw eigen boek gebruiken. En wat dacht u van een les over pesten gevolgd door een les over sexting, of Wat wil jij, wat wil de ander?

Doorlopende leerlijn mogelijk

U kunt materiaal samenstellen voor één leerjaar, maar Breingeheimen Modulair wordt vooral ingezet om een doorlopende leerlijn te hebben die aansluit bij het karakter van een school en haar leerlingen.

Gratis boeken aanvragen

Via de online tool waarmee u eigen werkboeken kunt samenstellen, kunt u ook alle modulaire lessen van Breingeheimen bekijken. Maar wilt u liever papier in uw handen om lessen uit te zoeken? Dan bieden wij docenten (verbonden aan een school) de mogelijkheid gratis docentenexemplaren aan te vragen. Bij uw aanvraag ontvangt u werkboeken en docentenhandleidingen naar keuze. Let op! De lessen in de normale werkboeken kunnen iets afwijken van de lessen die modulair zijn gemaakt, en waarmee los van de andere lessen gewerkt kan worden.

Om een docentenexemplaar aan te vragen kunt u op de betreffende boekpagina de knop naar het aanvraagformulier gebruiken. Wilt u meerdere boeken ontvangen? Dan kunt u in een mail aangeven welke boeken uw interesse hebben en uw mail sturen aan info@breingeheimen.nl. Bellen voor overleg kan natuurlijk ook met 036-2002139.

Docentenexemplaren zijn beschikbaar voor de volgende boeken:

Vaardigheden voor het praktijkonderwijs en Nationaal Programma Onderwijs

In de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs zijn typen interventies opgenomen die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. Breingeheimen biedt lesmateriaal passend bij de interventies:

C. Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen
• interventies gericht op het welbevinden van leerlingen

D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen
• Metacognitie en zelfregulerend leren

Over het inzetten van Breingeheimen via het Nationaal Programma Onderwijs leest u meer op onze themapagina’s.
Studievaardigheden en Nationaal Programma Onderwijs
Sociale vaardigheden en Nationaal Programma Onderwijs

Breingeheimen voor het praktijkonderwijs bestellen

Breingeheimen modulair kunt u bestellen via de online tool waarmee u het materiaal samenstelt, maar ook telefonisch of via de mail. Bij de werkboeken die u zelf samenstelt, maken wij de handleiding met de bijpassende lesvoorstellen.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.