(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Breingeheimen burgerschap methode

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Breingeheimen burgerschap

Burgerschap gaat over meedoen in de samenleving. Politieke en economische onderwerpen maken daarvan deel uit, maar ook zorgen voor jezelf en anderen.
Voor het MBO is er Breingeheimen Leven in Nederland, een lesmethode gericht op alle aspecten van burgerschap als opgenomen in de kwalificatie-eisen burgerschap voor het MBO. In de methode is ook beknopt aandacht voor sociale vaardigheden. Breingeheimen biedt voor het MBO meer lesmethoden waarin onderdelen van burgerschap naar voren komen. Hier vindt u er meer informatie over.
Voor het voortgezet onderwijs is er nog geen methode van Breingeheimen die uitsluitend gericht is op burgerschap. In de methoden studievaardigheden en sociale vaardigheden komen wel onderwerpen als identiteitsontwikkeling, communicatie, overleg en conflicthantering, kritisch denken, redeneren, moreel oordelen en handelen en empathie aan bod. Van alle werkboeken kunt u een aantal pagina's bekijken, waaronder de inhoudsopgaven. Voor het VO-materiaal kunt u hier rondkijken.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.