(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Studievaardigheden mbo niveau 2/3

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Studievaardigheden mbo niveau 2/3

  • mbo niveau 2/3
    € 15,90
  • Werkboek: 9789079815838 - € 15,90
    Handleiding: 9789083234946 - € 24,90
    Digitaal: 9789083094175 / 9789083094182 - € 15,90

Breingeheimen Studievaardigheden mbo niveau 2/3 biedt tips en trucs om efficiënter te leren en te plannen, maar ook lessen waarin studenten in het kader van Loopbaan en Burgerschap reflecteren op hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden, waarden en normen.

In Thema 3 Stap voor stap je doel bereiken en Thema 5 Kijken naar de toekomst, wat wil je? komen Capaciteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken aan bod.

Van het werkboek en de handleiding kunt u delen doorbladeren. Als u het werkboek doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Wilt u meer weten over het materiaal? Dan kunt u verder lezen, of via de knoppen hieronder een gratis proefles uit het werkboek en de handleiding downloaden. Kosteloos een docentenexemplaar van het werkboek aanvragen kan ook.

Lees meer »


Studievaardigheden mbo niveau 2 3

Breingeheimen Studievaardigheden mbo niveau 2/3 bestaat uit een werkboek voor studenten en een handleiding voor docenten.

Leuker, slimmer, makkelijker en sneller leren, hoe helpt u studenten daarbij? Daar is flink wat onderzoek naar gedaan. Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek. Breingeheimen Studievaardigheden is daarop gebaseerd.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop. maar ook via (school)boekleveranciers. Studenten kunnen bestellen via alle grote schoolboekleveranciers en boekhandels.

Werkboek

Het werkboek Breingeheimen Studievaardigheden mbo niveau 2/3 is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het heeft 72 pagina's en bestaat uit 15 lessen. Het werkboek bevat opdrachten voor studenten, maar ook 'Breingeheimen', korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

De informatie die studenten in het werkboek krijgen:

• geeft inzicht in hoe de hersenen werken
• geeft inzicht in de ontwikkeling van de hersenen en hoe studenten invloed hebben op hun eigen ontwikkeling
• helpt studenten leuker, slimmer, makkelijker en sneller te leren
• helpt studenten beter te onthouden
• helpt studenten beter te plannen

Het werkboek bevat veel informatie en opdrachten en is geschikt om één of twee jaar mee te werken. Het kan bewaard worden als naslagwerk.

Handleiding

De handleiding heeft 120 pagina's en bevat onder meer lesvoorstellen voor alle lessen. Door de lesvoorstellen te gebruiken, haalt u eenvoudig en met minimale voorbereidingstijd het beste uit de lessen.

Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen zijn de vaste onderdelen van de lessen. De studenten oefenen met activerende opdrachten de vaardigheden die centraal staan in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in iedere les groepsactiviteiten voor studenten aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

De studenten leren samenwerken en problemen oplossen. Het oplossen van problemen blijkt uit onderzoek het beste te lukken in groepen. Bovendien blijken individuen die regelmatig in groepen werken, beter in staat te zijn individueel problemen op te lossen dan mensen die geen ervaring hebben met het werken in groepen. Naast groepsactiviteiten werken de studenten in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Digitaal

Breingeheimen Studievaardigheden mbo niveau 2/3 is op dit moment digitaal verkrijgbaar in een eenvoudige versie. Binnenkort is deze methode ook interactief digitaal beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.