(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Breingeheimen Studievaardigheden mbo niveau 3/4

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Studievaardigheden mbo niveau 3/4

  • mbo niveau 3/4
    € 18,90
  • Werkboek: 9789083234984 - (9789079815814 / 9789079815180 oud) - € 18,90
    Handleiding: 9789079815708 - (9789079815814 / 9789079815180 oud) - € 24,90
    Digitaal: 9789079815586 / 9789079815432 - € 18,90

Breingeheimen Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het mbo (niveau 3/4) helpt u te voldoen aan de kwalificatie-eisen. In de handleiding wordt aan het begin van iedere les vermeld welke kwalificatie-eisen aan bod komen.

Onderwerpen in deze lesmethode:

• kunnen en willen (competenties, intelligentie, keuzes maken, je doel bereiken)
• slim geleerd is goed gedaan (beter en sneller lezen, mindmappen, creatief denken)
• je brein concentreren en activeren
• je brein en je geheugen
• beter scoren: woorden en toetsen
• je lichaam en brein gezond houden
• solliciteren: jezelf ‘verkopen’
• met beide benen in de praktijk
• reflecteren, communiceren en presenteren
en nog veel meer…

Van het werkboek en de handleiding kunt u delen doorbladeren. Als u het werkboek doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Lees meer »


Studievaardigheden mbo

Breingeheimen Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het mbo bestaat uit een werkboek voor studenten en een handleiding voor docenten.

Ondersteuning bij kwalificatie-eisen
Breingeheimen voor het mbo biedt naast studievaardigheden ook ondersteuning voor beroeps- en omgangscompetenties zoals leren incasseren, samenwerken, omgaan met negatieve feedback en conflicten oplossen. Ook bij deze onderwerpen wordt gebruik gemaakt van de inzichten uit recent (hersen)onderzoek. Het materiaal helpt u te voldoen aan de kwalificatie-eisen. In de handleiding wordt aan het begin van iedere les vermeld welke kwalificatie-eisen aan bod komen.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers. Studenten kunnen bestellen bij alle grote schoolboekleveranciers, maar ook via boekhandels.

Werkboek

Het werkboek Breingeheimen Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het mbo is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. het heeft 184 pagina's en bestaat uit 33 lessen. Het bevat opdrachten voor studenten, maar ook 'Breingeheimen', korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Handleiding

De handleiding Breingeheimen Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het mbo heeft 278 pagina's en bevat onder meer lesvoorstellen voor alle lessen. Door de lesvoorstellen te gebruiken, haalt u eenvoudig en met minimale voorbereidingstijd het beste uit de lessen.

Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen zijn de vaste onderdelen van de lessen. Studenten oefenen met activerende opdrachten de vaardigheden die centraal staan in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in vrijwel iedere les groepsactiviteiten voor studenten aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

De studenten leren op deze wijze samenwerken. Maar ook het oplossen van problemen blijkt uit onderzoek het beste te lukken in groepen. Groepen lossen problemen vaak sneller op. Bovendien blijken individuen die regelmatig in groepen werken, beter in staat te zijn individueel problemen op te lossen dan mensen die geen ervaring hebben met het werken in groepen. Naast groepsactiviteiten werken studenten in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

De lessen kunnen tijdens één studiejaar gegeven worden of verdeeld worden over twee of meer studiejaren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Digitaal

Breingeheimen Studievaardigheden, Beroeps- en omgangscompetenties voor het mbo is ook interactief digitaal beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.