(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Nationaal Programma Onderwijs - Sociale vaardigheden menu

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Breingeheimen SoVa en het Nationaal Programma Onderwijs

Waarschijnlijk heeft u al een schoolscan gemaakt of bent u daarmee bezig. Heeft uw school achterstanden op sociaal-emotioneel (welbevinden) gebied gesignaleerd? En bent u op zoek naar een interventie die aansluit bij de menukaart:

C. Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen
• interventies gericht op het welbevinden van leerlingen

dan kunt u gebruik maken van Breingeheimen Sociale vaardigheden.

Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek, speelt een belangrijke rol in alle lesmethoden van Breingeheimen. Onderzoek verklaart hoe en waarom we ons op een bepaalde manier gedragen, waardoor het makkelijker wordt om onszelf en anderen te begrijpen. De onderzoeken waarop de lessen gebaseerd zijn staan achterin ieder werkboek vermeld in de noten. In de handleidingen leest u meer over de wetenschappelijke achtergronden van het materiaal.

Hierna leest u een omschrijving van de interventie.

Schoolscan NPO

Breingeheimen Sociale vaardigheden

Doel: Je brein, zelfkennis en beter omgaan
Doelgroepen: VO (van PRO tot gymnasium)
VSO
MBO (niveau 1 t/m 4)
Materiaal: werkboeken voor leerlingen/studenten en handleidingen met achtergronden en praktische lesvoorstellen voor docenten
Implementatie: • (online) studiedag voor docenten om snel thuis te raken in het materiaal en het geven van de lessen, vanaf € 24,90 per docent inclusief gratis handleiding en werkboek
• gratis startersgids waarin doelen en implementatieschema’s zijn opgenomen die u kunt gebruiken om uw schoolplan te maken
• filmpjeslijsten met links naar online filmpjes die docenten kunnen gebruiken bij de lessen
Kosten: • werkboek of interactieve digitale licentie per leerling/student, vanaf € 15,90 per stuk
online studiedag met gratis handleiding en werkboek, € 24,90 per docent (een handleiding kan ook los besteld worden voor € 24,90)

Tijdens de lessen krijgen leerlingen/studenten meer inzicht in hun eigen emoties en gedrag. Het bewust worden van eigen gedrag, en meer inzicht krijgen in gedrag van anderen, helpt ze beter om te gaan met anderen.

Goed kunnen omgaan met je eigen emoties en die van anderen, zorgt voor goede relaties. Niet alleen met klasgenoten en vrienden, maar ook op stages en in een toekomstige baan. Goede relaties zijn bovendien niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek. Ook blijkt uit onderzoek dat jongeren met goede relaties in de klas over het algemeen beter presteren.

U kiest de lessen uit, wij drukken voor u een mooi en betaalbaar boek!
Breingeheimen biedt sinds kort ook de mogelijkheid aan scholen om eigen werkboeken samen te stellen uit alle lessen van Breingeheimen Sociale vaardigheden en Studievaardigheden (waaronder LOB). Een aantal scholen heeft daarvan al gebruik gemaakt, waaronder uit het praktijkonderwijs. Zijn er voor uw leerlingen/studenten specifieke behoeften, dan kunt u er hier meer informatie over vinden.

Komend schooljaar is Breingeheimen Modulair ook digitaal beschikbaar! U kunt daarmee het hele schooljaar gebruik maken van alle lessen van Breingeheimen. De keuze voor de lessen kunt u daardoor steeds laten aansluiten bij wat uw klas nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor werken met een volledige methode Sociale vaardigheden en/of Studievaardigheden en daarnaast lessen geven die aansluiten bij de actualiteit. De kosten zijn € 27,90 per leerling/student. Docentenlicenties zijn gratis bij minimaal 10 leerlingenlicenties. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

128-144 pagina’s145-176 pagina’s177-208 pagina’s209-240 pagina’s
100-299 werkboeken€ 21,95€ 22,95€ 23,95€ 24,95
300-499 werkboeken€ 19,95€ 20,95€ 21,95€ 22,95
500-999 werkboeken€ 17,95€ 18,95€ 19,95€ 20,95
1000 of meer€ 16,95€ 17,95€ 18,95€ 19,95

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.