(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Breingeheimen Studievaardigheden groep 7/8 basisschool

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Studievaardigheden basisonderwijs

  • primair onderwijs groep 7/8
    € 9,90
  • Werkboek: 9789083234977 - (9789079815616 oud) - € 9,90
    Handleiding: 9789083177687 - (9789079815616 oud) - € 24,90
    Digitaal: 9789079815197 / 9789079815234 - € 9,90

Breingeheimen Studievaardigheden voor groep 7 en 8 van de basisschool bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor leraren.

Onderwerpen die aan bod komen:
• Hoe je brein leert
• Leren, hoe goed wil je het doen?
• Zo word je slimmer!
• Beter onthouden
• Eindtoets? Geen probleem!
• Naar het voortgezet onderwijs
• Hoe maak je een goede planning?
en nog veel meer…

Van het werkboek en de handleiding kunt u delen doorbladeren. Als u het werkboek doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Wilt u meer weten over het materiaal? Dan kunt u verder lezen, of via de knoppen hieronder een gratis proefles uit het werkboek en de handleiding downloaden. Kosteloos een docentenexemplaar van het werkboek aanvragen kan ook.

Lees meer »


Studievaardigheden basisschool

Nog één of twee jaar op de basisschool en dan gaan uw leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Maar voor het zover is, is er nog veel te doen. In groep 7 wordt veel geleerd en in groep 8 is er natuurlijk de eindtoets. Leuker, slimmer, makkelijker en sneller leren, hoe helpt u leerlingen daarbij? Daar is flink wat onderzoek naar gedaan. Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek. Breingeheimen Studievaardigheden is daarop gebaseerd.

Werkboek

Het werkboek Breingeheimen Studievaardigheden voor groep 7 en 8 is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het heeft 100 pagina's en bestaat uit 19 lessen. Het bevat opdrachten voor leerlingen. Maar ook "Breingeheimen", korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Handleiding

De handleiding Breingeheimen Studievaardigheden voor groep 7 en 8 heeft 140 pagina's en bestaat uit onder meer lesvoorstellen voor alle lessen. De lessen kunnen tijdens één schooljaar gegeven worden of verdeeld worden over twee schooljaren.

De lesvoorstellen uit de handleiding helpen u de lessen te geven met minimale voorbereidingstijd. Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen zijn de vaste onderdelen van de lessen. De leerlingen oefenen met activerende opdrachten de vaardigheden die centraal staan in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in vrijwel iedere les groepsactiviteiten voor leerlingen aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

Naast groepsactiviteiten werken de leerlingen in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Digitaal

Breingeheimen Studievaardigheden voor het basisonderwijs is ook interactief digitaal beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.