(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Breingeheimen Sociale vaardigheden - Emotioneel intelligent

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Breingeheimen Sociale vaardigheden

Je brein, zelfkennis en beter omgaan
Breingeheimen biedt lesmethoden sociale vaardigheden voor het voortgezet onderwijs en MBO. Breingeheimen Emotioneel intelligent MBO kan ook voor het volwassenenonderwijs gebruikt worden.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen/studenten meer inzicht in hun eigen emoties en gedrag. Het bewust worden van eigen gedrag en meer inzicht krijgen in gedrag van anderen helpt ze om beter om te gaan met anderen.

Goed omgaan, succes en gezondheid
Goed kunnen omgaan met je eigen emoties en die van anderen, zorgt voor goede relaties. Niet alleen met klasgenoten en vrienden, maar ook op stages en in een toekomstige baan. Goede relaties zijn bovendien niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek.

Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek, speelt een belangrijke rol in alle lesmethoden van Breingeheimen. Onderzoek verklaart hoe en waarom we ons op een bepaalde manier gedragen, waardoor het makkelijker wordt om onszelf en anderen te begrijpen.

Emoties en leren
Emoties spelen niet alleen een belangrijke rol in relaties met anderen, maar ook bij leren. Als we iets interessant vinden zijn we er emotioneel meer bij betrokken en nemen we informatie gemakkelijker op. Daarom wordt vaak gezegd dat niet alleen het IQ telt als het om leren gaat, maar ook het EQ. Emoties spelen een directe rol bij aandacht en concentratie. Ook blijkt uit onderzoek dat jongeren met goede relaties in de klas over het algemeen beter presteren.

Goede sociale vaardigheden helpen om beter te functioneren in het dagelijks leven, op school, stages en op het werk.

Sociale vaardigheden mhv

Mavo, havo, vwo klas 1/2
vanaf € 16,90

Werkboek Handleiding Digitaal

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.