(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Studiedag studievaardigheden en sociale vaardigheden

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Breingeheimen studiedag

Studiedag op locatie (besloten)

Scholen kunnen voor een groep van minimaal zes docenten een studiedag organiseren op school of op een andere door hen gekozen locatie.

Meer over de studiedag op locatie »

Online studiedag

Sinds 2020 biedt Breingeheimen ook online studiedagen aan! Voor de online studiedagen maken we gebruik van Microsoft Teams. Tijdens de studiedag krijgt u informatie, maar u gaat tussendoor ook in kleine groepjes aan de slag.

Meer over de online studiedag »

Open studiedag

Aan een open studiedag doen docenten van verschillende scholen mee. Open studiedagen worden gehouden op door Breingeheimen georganiseerde locaties, meestal in Nijkerk (bij Amersfoort) of Heeze (bij Eindhoven).

Meer over de open studiedag »
CRKBO keurmerk

Breingeheimen Studiedagen

Breingeheimen biedt docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een studiedag. Breingeheimen is gebaseerd op (hersen)onderzoek. Tijdens een studiedag worden theorie en praktijk bij elkaar gebracht.

Docenten maken kennis met hun handleiding en het werkboek voor leerlingen/studenten. Welk Breingeheim uit het werkboek vindt u het beste voor uw doelgroep? En op welk onderzoek is dat Breingeheim gebaseerd? U maakt een mindmap over een thema uit de handleiding en presenteert een les aan elkaar. Zo krijgt u het voorbereiden van de lessen snel onder de knie.

Tussendoor zijn er activiteiten waarbij deelnemers op een leuke manier informatie krijgen over het brein en de invloed die bijvoorbeeld voeding en beweging daarop hebben. Ook krijgen ze praktische tips om bij hun leerlingen/studenten een positieve mindset te stimuleren. Uitgangspunt van Breingeheimen is dat leerlingen/studenten hun eigen ontwikkeling voor een groot deel zelf bepalen, een motiverende factor.

Open studiedag, online studiedag of studiedag op locatie
Gaat u alleen of met een aantal collega’s beginnen met Breingeheimen? Dan kunt u deelnemen aan een open studiedag samen met docenten van andere scholen. Maar u kunt ook kiezen voor een online studiedag.

Wilt u met minimaal zes personen meedoen aan een studiedag? Dan kunt u kiezen of u een studiedag wilt op een door uzelf te bepalen locatie in Nederland. De inhoud van de studiedag kan in overleg worden aangepast aan de wensen van het team.

Voor het deelnemen aan een studiedag is geen vooropleiding of voorbereiding vereist. Het niveau van de studiedagen is gericht op docenten. De studiebelasting bestaat enkel uit de duur van de studiedag.

In de tabel hieronder ziet u kort de verschillen tussen de soorten studiedagen. Voor uitgebreide informatie over het soort studiedag dat u wenst, klikt u op de titel daarvan in de tabel.

Gaat u werken met Breingeheimen Digitaal? Dan kunt u ook deelnemen aan deze ‘gewone’ studiedag of studiemiddag. De inhoud van het gedrukte en digitale materiaal van Breingeheimen is hetzelfde.

Open studiedagOnline studiedagStudiemiddag op locatie
Deelnemers van verschillende scholenDeelnemers van verschillende scholenVanaf zes deelnemers van uw eigen school
Locatie door Breingeheimen geregeldOnlineLocatie door u zelf te bepalen (in overleg)
Combinatie studievaardigheden/sovaCombinatie studievaardigheden/sovaInhoud in overleg te bepalen
Van 10:00 - 15:00 uur
(4 uur studie)
Ochtend of middag
(2 uur studie)
Duur en tijd in overleg te plannen


Certificering
Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamebewijs.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.