(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Sociale vaardigheden mbo

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Sociale vaardigheden mbo

  • mbo
    € 17,90
  • Werkboek: 9789079815852 - (9789079815524 oud) - € 17,90
    Handleiding: 9789079815715 - (9789079815524 oud) - € 24,90
    Digitaal: 9789083055374 / 9789083055381 - € 17,90

Breingeheimen Sociale vaardigheden voor het mbo bestaat uit een werkboek voor studenten en een handleiding voor docenten.

Onderwerpen die in Breingeheimen Sociale vaardigheden mbo aan bod komen:

• Waarom is communiceren belangrijk voor goede relaties en succes in je leven?
• Hoe komt het dat je de stemming van anderen kunt aanvoelen en begrijpen?
• Wat doe je met negatieve emoties?
• Hoe los je problemen en conflicten op?
• Hoe kun je leren om goed naar anderen te luisteren?
• Wat kun je doen om goede beslissingen te nemen?
• Hoe kun je samenwerken om meer te bereiken?
En nog veel meer...

Van het werkboek en de handleiding kunt u delen doorbladeren. Als u het werkboek doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Lees meer »


Sociale vaardigheden mbo

Breingeheimen Sociale vaardigheden mbo, geeft jongeren en jongvolwassenen meer inzicht in hun eigen emoties en gedrag. Emoties spelen een belangrijke rol in ons leven. We hebben er de hele dag door mee te maken. Goed kunnen omgaan met je eigen emoties en die van anderen, zorgt voor goede relaties. Niet alleen met klasgenoten en vrienden, maar ook op stages en in een toekomstige baan. Goede relaties zijn niet alleen prettig, maar ook goed voor de gezondheid, blijkt uit onderzoek.

Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek, speelt een belangrijke rol in het boek. Studenten krijgen daardoor meer inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Het verklaart hoe en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen, waardoor het makkelijker wordt zichzelf en anderen te begrijpen. Goede sociale vaardigheden en een flinke dosis zelfkennis openen de weg naar een gelukkige en succesvolle toekomst!

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop. maar ook via (school)boekleveranciers. Studenten kunnen bestellen via alle grote schoolboekleveranciers en boekhandels.

Werkboek

Het werkboek Breigeheimen Sociale vaardigheden mbo is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het heeft 104 pagina's en bestaat uit 17 lessen. Het werkboek bevat opdrachten voor studenten. Maar ook 'Breingeheimen', korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

De lessen kunnen tijdens één of twee studiejaren gegeven worden.

Handleiding

De handleiding Breingeheimen Sociale vaardigheden mbo heeft 142 pagina's en bevat onder meer lesvoorstellen voor alle lessen. De lesvoorstellen uit de handleiding helpen u de lessen te geven met minimale voorbereidingstijd.

Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen zijn de vaste onderdelen van de lessen. De studenten oefenen met activerende opdrachten de vaardigheden die centraal staan in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in vrijwel iedere les groepsactiviteiten voor studenten aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

De studenten leren op deze wijze samenwerken. Naast groepsactiviteiten werken de studenten in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Digitaal

Breingeheimen Sociale vaardigheden voor het mbo is ook interactief digitaal verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.