(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Themaboek Seksualiteit - Seksuele voorlichting

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Themaboek Seksualiteit

  • voortgezet onderwijs klas 1/2
    € 9,90
  • Werkboek: 9789079815883 - € 9,90
    Handleiding: 9789079815890 - € 24,90
    Digitaal: 9789079815951 / 9789079815968 - € 9,90

Sommige leerlingen worden thuis goed voorgelicht, anderen helemaal niet. Seksuele voorlichting op school is nodig om problemen zoals een ongewenste zwangerschap en soa’s te voorkomen. Maar ook om assertief om te gaan met ongewenste intimiteiten en dwang. Omgaan met seksuele diversiteit komt ook aan bod.

Seksualiteit is een gevoelig onderwerp, temeer als religie bij leerlingen een rol speelt. Goede informatie geven heeft voorop gestaan bij de ontwikkeling van het materiaal. Het sluit aan bij de Europese richtlijn voor sexuality education. Grof taalgebruik zult u niet tegenkomen. Ook omdat het boek zich met name richt op de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt telkens de link gelegd tussen relaties, elkaar leren kennen en seks.

Van het werkboek en de handleiding kunt u delen doorbladeren. Als u het werkboek doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Lees meer »


Themaboek Seksualiteit

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn leerlingen volop in de puberteit. Niet alleen hun lichaam wordt volwassen, ze gaan ook anders denken en voelen. Dat kan leuk en spannend zijn, maar soms ook best lastig. Niet alleen voor de puber zelf, maar ook voor ouders en docenten. Pubers verleggen hun grenzen en ontdekken de wereld. Ook op het gebied van seksualiteit en relaties. Voorlichting over seksualiteit en relaties is daarom belangrijk.

Docenten die ervaring hebben met seksuele voorlichting op school, weten dat de concentratie van leerlingen tijdens vrijwel geen enkel les zo groot is als tijdens de lessen over seksualiteit. Het is een onderwerp dat leerlingen uitermate boeit. In de lessen komen ook actuele thema's als sexting aan bod.

Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Daarnaast kunt u gratis bij ons aanvragen:
• brief voor ouders

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.

Werkboek

Het werkboek is gedrukt in kleur en bevat illustraties en foto's. Het heeft 62 pagina's en bestaat uit 9 lessen over seksuele en relationele vorming.

In de lessen krijgen leerlingen informatie over onder meer zwangerschap en soa’s, maar ook actuele onderwerpen als seksuele diversiteit, sexting, veilige en gewenste seks en ongewenste intimiteiten. Daarnaast komen ze meer te weten over hoe jongeren in deze tijd denken over seks en er mee omgaan. Ze worden aan het denken gezet over hun eigen waarden rond relaties en seksualiteit.

Handleiding

De handleiding heeft 70 pagina's en bevat lesvoorstellen met antwoordmodellen voor alle lessen. De handleiding bevat ook achtergronden, een modelbrief voor ouders, een plan voor een ouderavond en meer.

Digitaal

Op dit moment is een eenvoudige digitale versie van het Themaboek Seksualiteit beschikbaar. Naar verwachting is per april 2021 het interactieve digitale materiaal leverbaar.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.