(+31) 36 2002 139 info@breingeheimen.nl

Stageboek mbo niveau 2, 3 en 4 - Loopbaan en burgerschap

Eigen boeken samenstellen +++ Online studiedag volgen? +++ Studiedag op eigen locatie

Stageboek mbo niveau 2, 3 en 4

  • niveau 2, 3 en 4 mbo
    € 15,90
  • Werkboek: 9789079815876
    Digitaal: 9789083094144 / 9789083094151 - € 15,90

Het Breingeheimen Stageboek mbo niveau 2, 3 en 4 is, net als het Stageboek Entreeopleidingen, een praktijkgericht werkboek voor studenten. Beide Stageboeken hebben dezelfde opzet, maar het Stageboek voor niveau 2, 3 en 4 heeft een minder eenvoudig taalgebruik en vraagt ten aanzien van reflectie meer van studenten.

Van het werkboek kunt u een deel doorbladeren. Als u het doorbladert, ziet u in de inhoudsopgave alle onderwerpen.

Wilt u meer weten over het materiaal? Dan kunt u verder lezen, of via de knoppen hieronder een gratis proefles downloaden. Kosteloos een docentenexemplaar van het werkboek aanvragen kan ook.

Lees meer »


Stageboek entreeopleidingen 2 3 4

Stage, Loopbaan en Burgerschap (LOB)
Het Stageboek ondersteunt studenten stap voor stap bij hun stage.

Een stage regelen is de eerste stap. Aan bod komt onder meer het schrijven van een sollicitatiebrief, het schrijven van een cv en maken van een portfolio. Maar bijvoorbeeld ook hoe ze zich gedragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Kopieerbladen voor het eenvoudig schrijven van stageopdrachten, dag- en weekverslagen zijn onderdeel van het werkboek.

Studenten gaan aan de slag met plannen, tips om ergens beter in te worden, initiatieven nemen op hun stage, samenwerken, omgaan met anderen op de stage, omgaan met kritiek en problemen voorkomen. Reflectie op de stage, om ervan te leren voor de toekomst, maakt deel uit van de lessen.

Ten opzichte van het Stageboek Entreeopleidingen wordt van studenten meer verwacht op het gebied van reflectie. Op stageopdrachten reflecteren ze met behulp van STARR (Situatie, Taak, Actie, Resultaat, Reflectie). In hun dagverslagen beschrijven ze onder meer hoe situaties waren bij taken die minder goed gingen. In hun weekverslag analyseren ze overeenkomsten tussen die situaties en bedenken ze oplossingen.

Het Stageboek kan na de stage als naslagwerk gebruikt worden. Bijvoorbeeld als ze gaan solliciteren naar een baan.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers. Studenten kunnen bestellen via alle grote schoolboekleveranciers en boekhandels.

Werkboek

Het Stageboek is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het heeft 72 pagina's en bestaat uit zes thema's die verdeeld kunnen worden over de beschikbare lessen. In het werkboek kunnen studenten zelfstandig werken, maar er staan ook opdrachten in die studenten samen doen.

Digitaal

Het Breingeheimen Stageboek mbo niveau 2, 3 en 4 is ook interactief digitaal beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.