Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Themaboek Seksualiteit 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk bladerboek
Bekijk handleiding

Werkboek specificaties

Breingeheimen Themaboek Seksualiteit

Seksuele en relationele vorming,
seksuele voorlichting met informatie over seksuele diversiteit


Het nieuwe Themaboek Seksualiteit is met name geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Leerlingen zijn dan volop in de puberteit. Niet alleen hun lichaam wordt volwassen, ze gaan ook anders denken en voelen. Dat kan leuk en spannend zijn, maar soms ook best lastig. Niet alleen voor de puber zelf, maar ook voor ouders en docenten. Pubers verleggen hun grenzen en ontdekken de wereld. Ook op het gebied van seksualiteit en relaties. Voorlichting over seksualiteit en relaties is daarom belangrijk. Sommige leerlingen worden thuis goed voorgelicht, anderen helemaal niet. Seksuele voorlichting op school is daarom nodig om problemen zoals een ongewenste zwangerschap en soa’s te voorkomen. Maar ook om assertief om te gaan met ongewenste intimiteiten en dwang. Omgaan met seksuele diversiteit komt ook aan bod.

Docenten die ervaring hebben met seksuele voorlichting op school, weten dat de concentratie van leerlingen tijdens vrijwel geen enkel les zo groot is als tijdens de lessen over seksualiteit. Het is een onderwerp dat leerlingen uitermate boeit.

Seksualiteit is een gevoelig onderwerp, temeer als religie bij leerlingen een rol speelt. Goede informatie geven heeft voorop gestaan bij de ontwikkeling van het materiaal. Het sluit aan bij de Europese richtlijn voor sexuality education. Grof taalgebruik zult u niet tegenkomen. Ook omdat het boek zich met name richt op de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt telkens de link gelegd tussen relaties, elkaar leren kennen en seks.

Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek voor leerlingen. Daarnaast kunt u gratis bij ons aanvragen:
• digitaal antwoordenboekje voor docenten
• brief voor ouders
• lijst met filmpjes die u bij de lessen kunt gebruiken

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.