Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Studievaardigheden I digitaal 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Account functies

 digitaal
  • Werkboek full color
  • Opdrachten opgeven
  • Antwoorden bekijken
  • Eigen opdrachten maken
  • Notities privé en publiek
  • Voortgang klassen bekijken
  • En nog veel meer...

Breingeheimen Studievaardigheden I digitaal

Voor klas 1 en 2 vmbo, basis, kader en gemengde leerweg
De digitale methode Breingeheimen Studievaardigheden I wordt online gebruikt. Leerlingen werken op een leerlingenaccount in hun werkboek. Hun accounts worden gekoppeld aan een docentenaccount. In het docentenaccount zijn voor de docent een handleiding en het werkboek beschikbaar. Meer informatie over de digitale omgeving en de mogelijkheden daarvan leest u hier.

In vergelijking met het Breingeheimen Studievaardigheden II (de versie voor klas 1 en 2 mavo, havo, vwo) zijn de opdrachten eenvoudiger en staat er minder tekst op de pagina’s van het werkboek. De leertips en Breingeheimen in beide edities zijn hetzelfde. Werkt u met Breingeheimen Studievaardigheden I, dan profiteren uw leerlingen dus ook van de leertips en Breingeheimen. Breingeheimen zijn korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie over hersenen, leren en gedrag, die aansluiten bij het onderwerp van de les.

Scholen maken zelf de keuze of ze in vmbo-t/mavo klassen willen werken met Breingeheimen Studievaardigheden I of II. U kunt uw keuze laten afhangen van het niveau van uw klas.

Resultaat en plezier
Bij leerlingen in het vmbo ontbreekt het vaak aan vaardigheden om efficiënt te leren. Daardoor zijn resultaten minder dan zou kunnen en zakt het enthousiasme om te leren al snel weg. Door leerlingen van meet af aan op een prettige en doelmatige manier te ondersteunen bij het leren, kunnen positieve leerresultaten bevorderd worden en negatieve gevolgen van leerfrustraties worden voorkomen.

Werkboek Breingeheimen Studievaardigheden I

De informatie die leerlingen in het werkboek krijgen:
• geeft inzicht in hoe de hersenen werken en hoe ze het meest effectief kunnen leren
• onderbouwt een aantal leerstrategieën die al in het onderwijs worden toegepast
• verklaart waarom ze moeite kunnen hebben met vaardigheden als een langetermijnplanning


Handleiding Breingeheimen Studievaardigheden I

De handleiding Breingeheimen Studievaardigheden I bevat lesvoorstellen voor 30 lessen. Door de lesvoorstellen te gebruiken, haalt u eenvoudig en zonder veel voorbereidingstijd het beste uit de lessen.

Iedere les is opgebouwd uit de onderdelen Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen. Door de activiteiten die hierbij horen, krijgen de leerlingen grip op de vaardigheid die centraal staat in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in vrijwel iedere les groepsactiviteiten voor leerlingen aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

Groepsactiviteiten bevorderen dat leerlingen samenwerken, van elkaar leren en goed met elkaar omgaan. Voor leren is dat ook van belang. Uit onderzoek blijkt dat goede relaties in de klas de leerprestaties bevorderen. Naast groepsactiviteiten werken de leerlingen in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met het materiaal en makkelijker van start gaan. Een studiemiddag op uw school (minimaal zes deelnemers) organiseert u al voor
€ 70,- per persoon, een docentenaccount (schooljaarlicentie) is inbegrepen. De duur van een studiemiddag op locatie is drie uur.

U kunt ook deelnemen aan een open studiedag met docenten van andere scholen. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers. Tegen een kleine meerprijs bestelt u voor leerlingen een combipakket dat bestaat uit een leerlingenaccount en het papieren werkboek. Het papieren boek kunnen zij dan bijvoorbeeld als naslagwerk voor latere jaren bewaren.


 

Prijzen Breingeheimen Digitaal - Studievaardigheden I digitaal

  Schooljaarlicentie
(max. 1 augustus t/m 31 juli)
Combipakket
(met papieren versie)
Leerlingenlicentie € 16,90 € 19,90
Docentenlicentie € 16,90