Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Studievaardigheden MBO niveau 2/3 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk bladerboek
Bekijk handleiding

Werkboek specificaties

Handleiding specificaties

  • ISBN: 978 90 79815 84 5
  • 120 pagina's
  • Prijs: € 24,90 incl. 9% BTW

Breingeheimen Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Breingeheimen Studievaardigheden MBO niveau 2/3 bestaat uit een werkboek voor studenten en een handleiding voor docenten.

Ondersteuning bij kwalificatie-eisen Loopbaan en Burgerschap
Breingeheimen Studievaardigheden MBO niveau 2/3 biedt niet alleen tips en trucs om efficiënter te leren en te plannen, maar biedt ook lessen waarin studenten in het kader van Loopbaan en Burgerschap reflecteren op hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden, waarden en normen.

In Thema 3 Stap voor stap je doel bereiken en Thema 5 Kijken naar de toekomst, wat wil je? komen Capaciteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken aan bod. Door de inhoudsopgave te bekijken kunt u er een beeld van krijgen.

Werkboek
Het werkboek Breingeheimen Studievaardigheden MBO niveau 2/3 is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het bevat opdrachten voor studenten, maar ook "Breingeheimen", korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Handleiding
De handleiding bevat lesvoorstellen voor 15 lessen. Door de lesvoorstellen te gebruiken, haalt u eenvoudig en zonder veel voorbereidingstijd het beste uit de lessen. De lessen kunnen tijdens één studiejaar gegeven worden of verdeeld worden over twee of meer studiejaren.

Iedere les is onderverdeeld in een aantal activiteiten waardoor de studenten grip krijgen op de competenties die centraal staan in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in iedere les groepsactiviteiten voor leerlingen aan om:

• samen een activiteit te ondernemen
• samen een probleem op te lossen
• van gedachten te wisselen
• informatie uit te wisselen
• elkaar te inspireren en te motiveren

De studenten leren op deze wijze samenwerken. Maar ook het oplossen van problemen blijkt uit onderzoek het beste te lukken in groepen. Groepen lossen problemen vaak sneller op. Bovendien blijken individuen die regelmatig in groepen werken, beter in staat te zijn individueel problemen op te lossen dan mensen die geen ervaring hebben met het werken in groepen. Naast groepsactiviteiten werken de leerlingen in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan.

Een studiemiddag op locatie is mogelijk, maar u kunt ook deelnemen aan een open studiedag met docenten van andere scholen. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Ook digitaal beschikbaar
Breingeheimen Studievaardigheden MBO niveau 2/3 is binnenkort ook digitaal beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het digitale materiaal.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.