Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

101 Geheimen om te slagen voor je examen 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk bladerboek

Werkboek specificaties

Handleiding specificaties

  • ISBN: 978 90 79815 62 3
  • 148 pagina's
  • Prijs: € 24,90 incl. 9% BTW

Breingeheimen 101 Geheimen om te slagen voor je examen

Voor examenklassen
De methode Breingeheimen 101 Geheimen om te slagen voor je examen bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Het is speciaal gemaakt voor examenklassen, ter ondersteuning bij de voorbereiding op en het maken van het examen. Met de leerlingen worden 101 geheimen gedeeld om te slagen voor hun examen. Veel tips kunnen ook voor andere toetsen gebruikt worden, zodat leerlingen daar ook in hun vervolgstudie nog hun voordeel mee kunnen doen.

Leerlingen maken kennis met nieuwe manieren om makkelijker informatie te leren en beter te onthouden. Dat kan verfrissend werken en zorgen voor meer leerplezier en betere prestaties.

Examenwijsheid
Niet alles loopt tijdens het examen vlekkeloos. Als leerlingen een antwoord niet weten, kunnen ze vaak niets anders doen dan gokken. De tips van Geheimen van de Goede Gokkers kunnen daar bij helpen. Maar ook het bij twijfel veranderen van een antwoord, de verborgen valkuilen van meerkeuzevragen en het gebruik van proefantwoorden worden nader toegelicht.

Een nieuwe studie
In het laatste deel van het boek is er aandacht voor het kiezen van een nieuwe studie. Weten waar je kracht ligt, is van belang voor goed kiezen. Verkeerd kiezen kost tijd en geld en leidt tot frustratie. Er zijn veel studieswitchers in zowel het HBO als op de universiteit. Uit een recent onderzoek bleek dat de helft van de studenten een verkeerde studie koos.

Naast studiekeuze krijgt de voorbereiding op een nieuwe studie aandacht. De syllabus lezen van een vervolgstudie, zelf een studiegroep oprichten of je aansluiten bij een bestaande studiegroep, zijn onderwerpen die nuttige informatie bieden. Daarnaast komen de leerlingen meer te weten over de voordelen van het werken in studiegroepen en krijgen ze informatie over letterlijk leren en leren om inzicht te krijgen. Goede aantekeningen leren maken, is een onderwerp dat geoefend wordt.


Werkboek 101 Geheimen om te slagen voor je examen


Het werkboek is gedrukt in kleur met illustraties en foto's. Het bevat opdrachten voor leerlingen. Maar ook Breingeheimen, korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Het werkboek bevat veel informatie en opdrachten en is geschikt om één of twee jaar mee te werken. Bovendien kan het ook bewaard worden als naslagwerk.

Om een volledig beeld te krijgen van de inhoud van het werkboek bekijkt u de inhoudsopgave. Ook kunt u bladeren in een selectie van pagina’s uit het werkboek.


Handleiding 101 Geheimen om te slagen voor je examen


De handleiding bevat lesvoorstellen voor 22 lessen. Door de lesvoorstellen te gebruiken, haalt u eenvoudig en zonder veel voorbereidingstijd het beste uit de lessen.

Iedere les is opgebouwd uit de onderdelen Weten, Ervaren, Doen en Begrijpen. Door de activiteiten die hierbij horen, krijgen de leerlingen grip op de vaardigheid die centraal staat in de les.

Groepsactiviteiten en zelfstandig werken
In de handleiding treft u in vrijwel iedere les groepsactiviteiten voor leerlingen aan om:

- samen een activiteit te ondernemen
- samen een probleem op te lossen
- van gedachten te wisselen
- informatie uit te wisselen
- elkaar te inspireren en te motiveren

Groepsactiviteiten bevorderen dat leerlingen samenwerken, van elkaar leren en goed met elkaar omgaan. Voor het leren is dat ook van belang. Uit onderzoek blijkt dat goede relaties in de klas de leerprestaties bevorderen. Naast groepsactiviteiten werken de leerlingen in iedere les aan opdrachten die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

Studiedag
Met de handleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met de handleiding en makkelijker van start gaan. De duur van een studiemiddag op locatie is drie uur.

U kunt ook deelnemen aan een open studiedag met docenten van andere scholen. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Ook digitaal beschikbaar
Breingeheimen 101 Geheimen om te slagen voor je examen is binnenkort ook digitaal beschikbaar.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.