Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Een studiedag? 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Een studiedag?

Breingeheimen biedt docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een studiedag of studiemiddag. Breingeheimen is gebaseerd op (hersen)onderzoek. Tijdens een studiedag worden theorie en praktijk bij elkaar gebracht.

Docenten maken kennis met de handleiding en het werkboek. Welk Breingeheim uit het werkboek vindt u het beste voor uw doelgroep? En op welk onderzoek is dat Breingeheim gebaseerd? U maakt een mindmap over een thema uit de handleiding en presenteert een les aan elkaar. Zo krijgt u het voorbereiden van de lessen snel onder de knie.

Tussendoor zijn er activiteiten waarbij deelnemers op een leuke manier informatie krijgen over het brein en de invloed die bijvoorbeeld voeding en beweging daarop hebben. Ook krijgen ze praktische tips om bij hun leerlingen/studenten een positieve mindset te stimuleren. Uitgangspunt van Breingeheimen is dat leerlingen/studenten hun eigen ontwikkeling voor een groot deel zelf bepalen, een motiverende factor.

Open studiedag of studiemiddag op locatie
Gaat u alleen of met een aantal collega’s beginnen met Breingeheimen? Dan kunt u deelnemen aan een open studiedag samen met docenten van andere scholen.

Wilt u met minimaal zes personen meedoen aan een studiedag? Dan kunt u kiezen of u mee wilt doen aan een open studiedag of een studiedag op een door uzelf te bepalen locatie in Nederland. De inhoud van de studiedag kan in overleg worden aangepast aan de wensen van het team.

Voor het deelnemen aan een studiedag is geen vooropleiding of voorbereiding vereist. Het niveau van de studiedag is gericht op docenten. De studiebelasting bestaat enkel uit de duur van de studiedag.

In de tabel hieronder ziet u kort de verschillen tussen beide soorten studiedagen. Voor uitgebreide informatie over het soort studiedag dat u wenst, klikt u op de titel daarvan in de tabel.

Gaat u werken met ons digitaal materiaal? Dan kunt u ook deelnemen aan deze ‘gewone’ studiedag of studiemiddag. De inhoud van het gedrukte en digitale materiaal van Breingeheimen is hetzelfde.
Open studiedag Studiemiddag op locatie
Deelnemers van verschillende scholen
Locatie door Breingeheimen geregeld
Combinatie studievaardigheden/sova
Vanaf zes deelnemers van uw eigen school
Locatie door u zelf te bepalen (in overleg)
Inhoud in overleg te bepalen


Algemene voorwaarden studiedag of studiemiddag
Klachtenregeling studiedag of studiemiddag