Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Stageboek MBO niveau 2, 3 en 4 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk bladerboek

Werkboek specificaties

Breingeheimen Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Het Breingeheimen Stageboek MBO niveau 2, 3 en 4 is, net als het Stageboek Entreeopleidingen, een praktijkgericht werkboek voor studenten. Beide Stageboeken hebben dezelfde opzet, maar het Stageboek voor niveau 2, 3 en 4 heeft een minder eenvoudig taalgebruik en vraagt ook in andere opzichten meer van studenten.

Werkboek
In het werkboek kunnen studenten zelfstandig werken, maar er staan ook opdrachten in die studenten samen doen. Het Stageboek is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het bevat opdrachten voor studenten, maar ook ‘Breingeheimen’, korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Stage, Loopbaan en Burgerschap
Het Stageboek ondersteunt studenten stap voor stap bij hun stage.

Een stage regelen is de eerste stap. Aan bod komt onder meer het schrijven van een sollicitatiebrief, het schrijven van een cv en maken van een portfolio. Maar bijvoorbeeld ook hoe ze zich gedragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Kopieerbladen voor het eenvoudig schrijven van stageopdrachten, dag- en weekverslagen zijn onderdeel van het werkboek.

Studenten gaan aan de slag met plannen, tips om ergens beter in te worden, initiatieven nemen op hun stage, samenwerken, omgaan met anderen op de stage, omgaan met kritiek en problemen voorkomen. Reflectie op de stage, om ervan te leren voor de toekomst, maakt deel uit van de lessen.

Ten opzichte van het Stageboek Entreeopleidingen wordt van studenten meer verwacht op het gebied van reflectie. Op stageopdrachten reflecteren ze met behulp van STARR (Situatie, Taak, Actie, Resultaat, Reflectie). In hun dagverslagen beschrijven ze onder meer hoe situaties waren bij taken die minder goed gingen. In hun weekverslag analyseren ze overeenkomsten tussen die situaties en bedenken ze oplossingen.

Het Stageboek kan na de stage als naslagwerk gebruikt worden. Bijvoorbeeld als ze gaan solliciteren naar een baan.

Door de inhoudsopgave te bekijken kunt u een completer beeld van het boek krijgen. En u kunt natuurlijk ook een proefles uitproberen met uw studenten.

Studiedag
Met de het Stageboek kunt u meteen aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met het materiaal en makkelijker van start gaan.

Een studiemiddag op locatie is mogelijk, maar u kunt ook deelnemen aan een open studiedag met docenten van andere scholen. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.