Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Stageboek Entreeopleidingen MBO 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk bladerboek

Werkboek specificaties

Breingeheimen Stageboek Entreeopleidingen MBO

Het Breingeheimen Stageboek Entreeopleidingen is een praktijkgericht werkboek voor studenten. In het werkboek kunnen studenten zelfstandig werken, maar u kunt er ook samen met hen mee werken. In het boek staan ook opdrachten die studenten samen doen.

Werkboek

Het Stageboek is gedrukt in kleur met illustraties en foto’s. Het bevat opdrachten voor studenten, maar ook "Breingeheimen", korte stukjes tekst met relevante, meestal wetenschappelijke informatie, die aansluit bij het onderwerp van de les.

Stage, Loopbaan en Burgerschap

Het Stageboek ondersteunt studenten stap voor stap bij hun stage.

Een stage regelen is de eerste stap. Aan bod komt onder meer het schrijven van een sollicitatiebrief, het schrijven van een cv en maken van een portfolio. Maar bijvoorbeeld ook hoe ze zich gedragen op een sollicitatiegesprek.

Kopieerbladen voor het eenvoudig schrijven van stageopdrachten, dag- en weekverslagen zijn onderdeel van het werkboek.

Studenten gaan aan de slag met plannen, tips om ergens beter in te worden, initiatieven nemen op de stage, samenwerken, omgaan met anderen op de stage, omgaan met kritiek en problemen voorkomen. Reflectie op de stage, om ervan te leren voor de toekomst, maakt deel uit van de lessen.

Het Stageboek kan na de stage nog als naslagwerk door studenten gebruikt worden. Bijvoorbeeld als ze gaan solliciteren voor een baan.

Door de inhoudsopgave te bekijken kunt u een completer beeld van het boek krijgen. En u kunt natuurlijk ook een proefles uitproberen met uw studenten.

Studiedag
Met de het Stageboek kunt u zelfstandig aan de slag. Een studiedag of -middag volgen is niet verplicht. Toch raden wij u aan om een studiedag te volgen. U kunt dan op een leuke manier kennis maken met het materiaal en makkelijker van start gaan.

Een studiemiddag op locatie is mogelijk, maar u kunt ook deelnemen aan een open studiedag met docenten van andere scholen. Meer informatie over studiedagen vindt u hier.

Bestellen
Het materiaal van Breingeheimen kunt u bestellen in onze webshop, maar ook via (school)boekleveranciers.