Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Breingeheimen Sociale vaardigheden 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Je brein, zelfkennis en beter omgaan

Je brein, zelfkennis en beter omgaan
Breingeheimen biedt lesmethoden sociale vaardigheden voor het voortgezet onderwijs en MBO. Breingeheimen Emotioneel intelligent MBO kan ook voor het volwassenenonderwijs gebruikt worden.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen/studenten meer inzicht in hun eigen emoties en gedrag. Het bewust worden van eigen gedrag en meer inzicht krijgen in gedrag van anderen helpt ze om beter om te gaan met anderen.

Goed omgaan, succes en gezondheid
Goed kunnen omgaan met je eigen emoties en die van anderen, zorgt voor goede relaties. Niet alleen met klasgenoten en vrienden, maar ook op stages en in een toekomstige baan. Goede relaties zijn bovendien niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek.

Hersenonderzoek, maar ook psychologisch en onderwijskundig onderzoek, speelt een belangrijke rol in alle lesmethoden van Breingeheimen. Onderzoek verklaart hoe en waarom we ons op een bepaalde manier gedragen, waardoor het makkelijker wordt om onszelf en anderen te begrijpen.

Emoties en leren
Emoties spelen niet alleen een belangrijke rol in relaties met anderen, maar ook bij leren. Als we iets interessant vinden zijn we er emotioneel meer bij betrokken en nemen we informatie gemakkelijker op. Daarom wordt vaak gezegd dat niet alleen het IQ telt als het om leren gaat, maar ook het EQ. Emoties spelen een directe rol bij aandacht en concentratie. Ook blijkt uit onderzoek dat jongeren met goede relaties in de klas over het algemeen beter presteren.

Goede sociale vaardigheden helpen om beter te functioneren in het dagelijks leven, op school, stages en op het werk.

Breingeheimen Sociale vaardigheden VMBO

Sociale vaardigheden zijn erg belangrijk. Het leren van goede omgangsvormen helpt leerlingen om beter met elkaar en hun omgeving om te gaan. Werken met Breingeheimen Sociale vaardigheden VMBO geeft leerlingen meer inzicht in hoe zij zelf zijn en hoe anderen zijn.

Sociale vaardigheden vmbo

Breingeheimen Sociale vaardigheden mhv

Pubers leren niet alleen uit boeken en van hun docenten, maar ook van hun leeftijdgenoten.Vooral als het gaat om sociaal leren, spelen leeftijdgenoten een belangrijke rol.

Emotioneel intelligent mhv (Sociale vaardigheden)

Breingeheimen Sociale vaardigheden voor het MBO

In het boek Emotioneel intelligent, je brein, zelfkennis en beter omgaan voor het MBO, krijgen jongeren en jongvolwassenen meer inzicht in hun eigen emoties en gedrag.

Emotioneel intelligent MBO (Sociale vaardigheden)