Nieuwsbrief 10 november 2020

De afronding van onze laatste interactieve digitale boeken gaat vlot. Ook Breingeheimen Sociale vaardigheden voor het MBO en de Stageboeken zijn nu interactief digitaal beschikbaar. Vanaf komend schooljaar is er een compleet nieuw product van Breingeheimen, Breingeheimen Digitaal Modulair. U kunt er in deze nieuwsbrief meer over lezen en alvast een aantal gratis modulaire lessen downloaden! Maar er zijn ook nieuwe online studiedagen gepland waar u zich nu voor kunt inschrijven.

Online studiedagen op 24 november en 10 december a.s., doet u mee?
Tijdens een online studiedag wordt u in twee uur geïnformeerd over de achtergronden van Breingeheimen Studievaardigheden en Sociale vaardigheden en raakt u bekend met de lesvoorstellen in de handleiding. U kunt de lessen daarna makkelijker geven, met minimale voorbereidingstijd.

Onze professionele trainer zou u het liefst op locatie zien, maar vanwege de omstandigheden kiezen we toch voor online trainingen. We bieden die wel aan voor een speciale prijs. Voor slechts € 24,90 kunt u meedoen. In die prijs zijn een handleiding (normale prijs € 24,90) en een werkboek naar keuze inbegrepen!

Trainingen zijn gepland op:
dinsdag 24 november a.s. van 14:00 tot 16:00 uur
donderdag 10 december a.s. van 10:00 tot 12:00 uur

Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven voor online studiedag

 
Gratis modulaire lessen om uit te proberen
Sinds dit schooljaar is er Breingeheimen Modulair. U kunt met alle lessen uit alle boeken van Breingeheimen een werkboek samenstellen voor uw school. Wij laten dat voor u drukken tot een mooi boek.

Vanaf komend schooljaar bieden we u een nieuw en uniek product! Met Breingeheimen Digitaal Modulair hoeft u niet meer vooraf te kiezen welke lessen van Breingeheimen u wilt gaan gebruiken. U krijgt u als docent toegang tot alle lessen van Breingeheimen.

Uit de lessen studievaardigheden, examentraining, sociale vaardigheden, loopbaan, burgerschap, relationele vorming en seksualiteit, kunt u interactieve (online) lessen geven aan uw leerlingen/studenten. U kunt in de omgeving van Breingeheimen Digitaal bijvoorbeeld opdrachten geven en antwoorden bekijken. Natuurlijk kunt u de vertrouwde boeken blijven gebruiken, maar u kunt daarnaast ook ‘losse' (modulaire) lessen kiezen die aansluiten bij de actualiteit. Om u een indruk te geven van de modulaire lessen kunt u er gratis een aantal downloaden. Er zijn per download twee bestanden beschikbaar in pdf, een lesvoorstel met verwijzing naar filmpjes die u kunt gebruiken en de les voor leerlingen/studenten die u met hen kunt delen.

Voor het MBO hebben we de les Omgaan met geld (Burgerschap) geselecteerd. Onder meer de keuze voor een zorgverzekering komt in deze les aan bod.

Download les

 
Download lesvoorstel

 
Voor examenklassen van het VO is er veel onduidelijkheid. De les Meester van je tijd helpt om te plannen gericht op de examens.

Download les

 
Download lesvoorstel

 
Voor de onderbouw van het VO selecteerden we de les Wat helpt je, wat remt je? Leerlingen lijken op dit moment met name de ontspanningsoefeningen uit deze les over studievaardigheden te waarderen.

Download les

 
Download lesvoorstel

 
Voor het PO (groep 7 en 8) kunt u gratis de les Je werkgeheugen, wat is dat? downloaden. Maar geeft u les in het praktijkonderwijs of in de bruglas voor vmbo, dan kunt u deze les eventueel ook gebruiken. Met de modulaire lessen kiest u zelf wat voor uw leerlingen passend is!

Download les

 
Download lesvoorstel

 
Veel te kiezen, de gratis Startersgids helpt!
Breingeheimen biedt u steeds meer keuzevrijheid. Een wens die er vanuit het onderwijs is, maar die ook extra werk voor u met zich mee kan brengen. Om u te ondersteunen bij het maken van keuzes voor de lessen hebben wij de Startersgids. U kunt die gratis downloaden. U leest er onder meer in hoe u de lessen studievaardigheden en sociale vaardigheden kunt verdelen als u die beide wilt geven, maar bijvoorbeeld ook hoe de lessen aansluiten bij de leergebiedoverstijgende kerndoelen voor het VSO.Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Download de startersgids
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie