Nieuwsbrief 16 juni 2020

Beste docent,

Een goede sfeer in de klas is belangrijk. Niet alleen omdat leerlingen/studenten zich daardoor prettiger voelen, maar ook omdat uit onderzoeken blijkt dat een goede sfeer in de klas bijdraagt aan betere studieresultaten. Hoe u Breingeheimen efficiënt kunt inzetten op uw school kunt u snel leren met onze nieuwe online training!

Nieuw! Online studiedag
Voor maar € 24,90 (handleiding en werkboek inbegrepen!) kunt u een online studiedag volgen. De training duurt ongeveer twee uur. Na afloop ontvangt u een certificaat. Heeft u interesse om deel te nemen? Laat dat dan weten via de onderstaande knop.

Interesse in online studiedag

 
Wilt u een online studiedag volgen met alleen uw eigen team? Dat kan vanaf 10 personen. Een online studiedag reserveren voor uw team doet u gemakkelijk door te mailen naar info@breingeheimen.nl of te bellen met 036-2002 139.

Onderzoek LAKS
Uit recent onderzoek van het LAKS komt naar voren dat de meeste scholieren de sfeer op school positief vinden. Er zijn wel grote verschillen tussen met name de leerniveaus. In het VWO vindt 65% van de leerlingen de sfeer positief, 25% neutraal en 10% negatief. In het PrO is maar 41% positief, 35% is neutraal en 24% is negatief. Wat opvalt is dat brugklassers wat de sfeer op school betreft ongeveer even tevreden zijn als VWO’ers.

Groepsactiviteiten
Een goede sfeer in de klas kan door middel van groepsactiviteiten gestimuleerd worden. Leerlingen/studenten meer met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar beter leren kennen, persoonlijk, maar ook als studiegenoot, helpt hen om van elkaar te leren. Op het gebied van sociale vaardigheden, maar ook op het gebied van studievaardigheden. De invloed van leeftijdsgenoten (de peergroup) is met name voor leerlingen in het VO erg belangrijk.

Groepsopdrachten treft u aan in vrijwel alle onderdelen van de lesvoorstellen van Breingeheimen. Een lesvoorstel bestaat voor iedere les uit meerdere onderdelen. In kleinere groepjes werken de leerlingen/studenten aan opdrachten, waarna telkens de afronding van de opdracht in de klas plaatsvindt. Afwisselend, maar met steeds ook centrale momenten en herhaling van de kernpunten van de les. Bent u nog niet bekend met de lesvoorstellen uit de handleidingen? Probeert u dan eens een gratis proefles uit. Ga naar de pagina van het gewenste materiaal en klik daar op `Proefpakket downloaden`.

Proeflessen downloaden

 
Afstandsonderwijs - groepsactiviteiten misschien wel belangrijker dan ooit
Juist in deze periode van veel afstandsonderwijs zijn groepsactiviteiten, om de verbinding tussen leerlingen/studenten te maken of behouden, van belang. Breingeheimen kunt u ook online gebruiken. Bijvoorbeeld Teams biedt u de mogelijkheid om leerlingen/studenten ook in kleinere groepjes met elkaar te laten overleggen tijdens de les.

Breingeheimen Digitaal gratis uitproberen
We hebben er hard aan gewerkt om alle materialen van Breingeheimen (eenvoudig) digitaal beschikbaar te maken. Na de zomervakantie zijn alle materialen interactief digitaal beschikbaar. U kunt Breingeheimen Digitaal tot de zomervakantie gratis uitproberen met uw klas.

Breingeheimen Digitaal aanvragen

 
Grote update Breingeheimen Digitaal in de zomervakantie, we houden graag rekening met uw wensen!
We zijn steeds bezig om onze materialen uit te breiden en te verbeteren. De komende periode updaten we Breingeheimen Digitaal. Heeft u wensen voor aanpassing van de digitale omgeving, dan horen we die graag

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.