Nieuwsbrief 11 juni 2019

Beste docent,

De zomervakantie staat binnenkort alweer voor de deur. Bij de afronding van dit schooljaar komt ook de voorbereiding voor komend schooljaar kijken. Daar een goed gevoel over hebben en dan op vakantie, is wel zo ontspannen! Wist u dat bij bijna al onze materialen docentenhandleidingen met praktische lesvoorstellen beschikbaar zijn die u helpen met weinig voorbereidingstijd de lessen te geven? Nieuw is dat u online meteen delen van alle handleidingen studievaardigheden, sociale vaardigheden en burgerschap kunt inzien. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwe open studiedagen van september.

Bladerboeken van de handleidingen online
Snel een beeld krijgen van de praktische lesvoorstellen in de handleidingen van Breingeheimen is nu heel eenvoudig. Van alle handleidingen ziet u een aantal pagina’s in de bladerboeken op www.breingeheimen.nl. U kiest in het menu bij 'Lesmateriaal’ de lesmethode waarover u meer informatie wilt. U ziet dan alle informatie over dat materiaal, onder meer de bladerboeken. In de handleidingen staan ook antwoordmodellen bij de vragen uit de werkboeken. Wel zo handig! In de meest recente handleidingen (Themaboek Seksualiteit en Leven in Nederland Burgerschap MBO) zijn ook links naar filmpjes verwerkt die u bij de lessen kunt gebruiken. Daarnaast is in de handleidingen ook de theoretische onderbouwing van het materiaal opgenomen. In de bladerboeken hebben we daar geen informatie over opgenomen, maar misschien toch leuk om eens te lezen.

Snel aan de slag, volg een studiedag!
Een studiedag volgen helpt om snel vertrouwd te raken met de opbouw van de lesmethoden en helpt u om de lessen goed voorbereid te geven. Er zijn open studiedagen voor docenten van verschillende scholen, maar het is ook mogelijk een studiedag op uw eigen locatie te organiseren.

De volgende open studiedagen vinden plaats op vrijdag 13 september 2019 in Nijkerk (bij Amersfoort) en op 20 september 2019 in Heeze (bij Eindhoven). Inschrijven kan via de website.

Een studiedag op locatie regelen we in overleg. U kunt daarover bellen of mailen, maar aanvragen via de website kan ook.
 
Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten?
Op www.breingeheimen.nl vindt u veel informatie. Maar u kunt ook gerust telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.