Nieuwsbrief 21 januari 2020

Beste docent,

Als docent helpt u uw leerlingen of studenten om zo goed mogelijk te kunnen bijdragen aan onze maatschappij. U helpt uw leerlingen op cognitief niveau, maar ook sociale en maatschappelijke aspecten komen bij het lesgeven naar voren. Burgerschap krijgt veel aandacht in de politiek en de media. In Trouw was afgelopen week een interessant artikel te lezen. Uitgangspunt van Breingeheimen is niet te bepalen welke keuzes over maatschappelijke thema’s gemaakt worden, maar informatie te bieden waar studenten wat aan hebben om hun eigen keuzes te maken.

Maakt u gebruik van onze filmpjeslijsten? We hebben er updates van gemaakt.

Wist u dat u gratis gebruik kunt maken van de digitale handleidingen bij het Themaboek Seksualiteit en Breingeheimen Leven in Nederland, Burgerschap MBO?

Filmpjes
Werkt u met het digitale lesmateriaal van Breingeheimen? Dan hoeft u niets te doen. De filmpjes zijn in de digitale omgeving al voor u aangepast.

Werkt u met gedrukt materiaal? Dan kunt u de nieuwe lijst(en) bij ons aanvragen. U kunt dat doen via de onderstaande knop. Denkt u eraan te vermelden met welk materiaal u werkt?

Filmpjeslijst opvragen

 
We hebben nieuwe lijsten voor:
• Studievaardigheden voor groep 7 en 8 (PO)
• Themaboek Seksualiteit
• Sociale vaardigheden mhv
• Studievaardigheden I
• Studievaardigheden II
• Studievaardigheden III
• 101 Geheimen om te slagen voor je examen
• Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het MBO

Burgerschap
Breingeheimen ondersteunt u graag bij het geven van goed onderwijs in burgerschap. Voor het MBO bieden we sinds dit lesjaar onze nieuwste lesmethode Breingeheimen Leven in Nederland, Burgerschap MBO. Volgt u de opzet van het werkboek, dan begint u de lessen met praktische onderwerpen als werk en inkomen, consumeren (onder meer omgaan met geld, duurzaamheid en kritisch consumeren) en vitaal burgerschap. Onze insteek is geweest zo neutraal mogelijke informatie te bieden. Daarna, als de studenten beter geïnformeerd zijn en elkaar inmiddels ook beter hebben leren kennen, volgt de politiek-juridische dimensie. De nadruk bij discussies ligt op respect voor elkaar, maar ieder is en blijft vrij zijn eigen mening te hebben.

In de digitale handleiding Breingeheimen Leven in Nederland, Burgerschap MBO zijn filmpjes opgenomen, de handleiding is deze maand geüpdatet.

Gratis digitale handleidingen
Werkt u met de werkboeken Themaboek seksualiteit of Burgerschap MBO? We hebben daar gratis digitale handleidingen bij beschikbaar.

Staat het werkboek Burgerschap MBO op de boekenlijst van uw school, dan kunnen docenten van uw school gratis de handleiding bij ons aanvragen. Heeft u werkboeken Themaboek Seksualiteit besteld? Dan kunt u ook toegang tot de gratis digitale handleiding aanvragen. Dat geldt ook als u niet rechtstreeks bij ons bestelt, maar bijvoorbeeld via een schoolboekhandel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.