Nieuwsbrief 23 januari 2018

Beste docent,

Breingeheimen heeft nieuwe folders voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. U kunt ze bekijken op www.breingeheimen.nl via het menu Downloads. Wist u dat u in dit menu ook onze gratis proeflessen vindt?

Nieuwe folders
De opzet en inhoud van onze folders voor het VO en MBO is veranderd. We hebben nu één folder voor het VO en één folder voor het MBO waar alle materialen voor de doelgroep in staan, naast algemene informatie over Breingeheimen en informatie over Breingeheimen Digitaal. Van de folder voor het basisonderwijs is de inhoud aangepast. Neemt u gerust een kijkje!

Gratis proeflessen
Van bijna al ons materiaal kunt u gratis proeflessen uit de werkboeken en bijbehorende handleidingen downloaden. U kunt die uitproberen in uw klas. Nieuw is dat u in steeds meer van onze proeflessen ook links krijgt naar filmpjes die u bij de lessen kunt gebruiken. Helemaal onderaan deze mail ziet u het materiaal waarvan proeflessen beschikbaar zijn.

Studiedag
Breingeheimen biedt lesmateriaal gebaseerd op (hersen)onderzoek. Tijdens een studiedag worden theorie en praktijk bij elkaar gebracht. U maakt bijvoorbeeld een mindmap over een thema uit de handleiding en presenteert een les aan elkaar. Zo krijgt u het voorbereiden van de lessen snel onder de knie. Ook krijgt u praktische tips om bij leerlingen/studenten een positieve mindset te stimuleren. Uitgangspunt van Breingeheimen is dat leerlingen/studenten hun eigen ontwikkeling voor een groot deel zelf bepalen, dat is een motiverende factor.

Een studiedag op locatie plannen? Neemt u dan contact met ons op om uw wensen te bespreken. We plannen de studiedag in overleg.

Er zijn ook open studiedagen waar docenten van verschillende scholen aan mee doen. U kunt daar meer over lezen en u daarvoor opgeven via de website.

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.