Nieuwsbrief 26 mei 2020

Beste docent,

Een studiedag van Breingeheimen volgen kan nu ook online! Voor maar € 24,90 kunt u meedoen. Een handleiding en werkboek krijgt u er gratis bij. We hebben ook een nieuwe filmpjeslijst gemaakt die u gratis kunt opvragen.

Online Studiedag
Breingeheimen is gebaseerd op (hersen)onderzoek. Tijdens een studiedag worden theorie en praktijk bij elkaar gebracht. Welk Breingeheim vindt u het best passen bij uw doelgroep? En op welk onderzoek is dat Breingeheim gebaseerd? U maakt een mindmap over een thema uit de handleiding en presenteert een les aan elkaar. Zo krijgt u het voorbereiden van de lessen snel onder de knie. Tussendoor zijn er activiteiten waarbij u op een leuke manier informatie krijgt over het brein en de invloed die bijvoorbeeld voeding en beweging daarop hebben. Ook krijgt u praktische tips om bij uw leerlingen/studenten een positieve mindset te stimuleren. Uitgangspunt en motiverende factor van Breingeheimen is dat leerlingen/studenten hun eigen ontwikkeling voor een groot deel zelf bepalen.

Het programma van de open online studiedag duurt twee uur en u kunt deze in een middag of ochtend volgen. Aan het interactieve programma van de online open studiedag doen docenten van verschillende scholen mee. We kunnen u helaas geen lunch aanbieden, maar de online studiedagen zijn wel leerzaam en gezellig! Het programma kunt u bekijken via de nieuwe webpagina Online studiedag.

De eerste open online studiemiddag vindt plaats op dinsdag 9 juni a.s. van 14:00 tot 16:00 uur. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. U kunt nu meedoen voor maar € 24,90. Een handleiding en werkboek studievaardigheden of sociale vaardigheden krijgt u er gratis bij (de normale prijs van een handleiding is € 24,90, prijzen van de werkboeken variëren). U kunt zich meteen inschrijven voor deze studiedag of u aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van komende online studiedagen.

Filmpjeslijsten
We helpen u graag om de lessen Breingeheimen extra leuk te maken met online beschikbare filmpjes. Werkt u met Breingeheimen Digitaal, dan kunt u in de online omgeving links naar filmpjes vinden die u bij de lessen kunt gebruiken. Bij het onderdeel ‘Weten’ uit de handleidingen sluiten ze bijvoorbeeld goed aan. Werkt u met onze gedrukte materialen, dan kunt u filmpjeslijsten bij ons opvragen.

Nieuw beschikbaar is de filmpjeslijst bij Sociale vaardigheden VMBO.

De volgende filmpjeslijsten zijn nu beschikbaar en kunt u opvragen:

• Studievaardigheden voor groep 7 en 8
• Themaboek Seksualiteit
• Sociale vaardigheden VMBO
• Studievaardigheden I (vmbo)
• Sociale vaardigheden voor mavo, havo, vwo
• Studievaardigheden II (mhv)
• Studievaardigheden III (mhv)
• 101 Geheimen om te slagen voor je examen
• Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties MBO

Aanpassen aan de huidige situatie
Bij Breingeheimen proberen we ons materiaal en aanbod van studiedagen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de huidige situatie. Al onze materialen zijn sinds 11 mei jl. gratis digitaal beschikbaar. Na de zomervakantie zijn ze allemaal interactief digitaal beschikbaar. Ook bieden we onderwijszekerheid. Bestelt u ons gedrukte materiaal of staat dat op de boekenlijst van uw school, maar is normaal onderwijs door maatregelen niet mogelijk, dan kunt u ook komend jaar gratis gebruik maken van de digitale versie van de boeken die u gebruikt. Kunnen we u nog op andere manieren ondersteunen bij het lesgeven, dan horen we dat graag. Neemt u gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.