Nieuwsbrief 24 maart 2020

Beste docent,

De coronamaatregelen zijn voor ons allemaal bijzonder. We merken dat docenten op zoek zijn naar materialen om toch onderwijs te kunnen blijven geven. De inzet is groot! We zien dat terug in de berichten die onze kinderen vrijwel dagelijks van hun docenten krijgen. Wij willen ook ons steentje bijdragen en bieden u gratis gebruik van Breingeheimen lesmateriaal aan.

1) Gratis Breingeheimen Digitaal gebruiken met uw klas
De meeste lesmethoden van Breingeheimen zijn ook digitaal beschikbaar. Alleen een apparaat dat internet heeft is nodig om er gebruik van te maken.

In de digitale omgeving kunt u ook op afstand lesgeven. U kunt opdrachten geven, zowel uit het werkboek als eigen opdrachten, notities maken en delen, de voortgang van de klas bekijken en nog veel meer.

U kunt nu een gratis docentenaccount aanvragen. We doen daar 25 gratis licenties bij voor leerlingen/studenten. Heeft u meer licenties nodig, dan kunt u dat aangeven.

U kunt uw account tenminste de komende zes weken gebruiken. Eventueel verlengen we de periode.

Account aanvragen

 
2) Gratis lessen in pdf om met uw leerlingen/studenten te delen
Kunt u niet digitaal werken met uw klas of heeft dat niet uw voorkeur, dan kunt u gebruik maken van gratis lessen in pdf. Het heeft de voorkeur om Breingeheimen te geven in groepsverband. Veel van de opdrachten in het werkboek, maar vooral de lesvoorstellen in de handleidingen zijn gericht op samenwerken, van elkaar leren en reflecteren. We hebben speciaal voor deze periode uit ieder boek een les gezocht die individueel gemaakt kan worden. Sommige lessen hebben we inhoudelijk iets aangepast. We hopen dat we u er een plezier mee doen!

Als u de aanvraag doet, krijgt u een mail met een link naar de downloadpagina. U ziet daar van al onze boeken een les. U kunt die bekijken om te zien of ze voor uw leerlingen/studenten geschikt zijn en ze downloaden en mailen aan uw klas.

Lessen aanvragen

 
3) Gratis werkboeken om alvast lessen uit te kiezen voor uw eigen boek - Breingeheimen Modulair
Vanaf 6 april a.s. bieden we een nieuw product aan. Met Breingeheimen Modulair kunt u met lessen uit al onze werkboeken een eigen werkboek naar wens samenstellen. U bepaalt zelf de (doorlopende) leerlijn. U kiest de lessen, wij leveren een mooi en betaalbaar product.

De planning is dat u vanaf 6 april a.s. uw boek of boeken online kunt samenstellen. Maar misschien heeft u liever nu al wat te lezen? We bieden u daarom gratis vier gedrukte werkboeken naar keuze aan. U kunt zich dan alvast oriënteren.

Werkboeken aanvragen

 
We hopen u hiermee voor de komende weken een beetje te helpen. Blijven scholen langer gesloten, dan kijken we opnieuw wat we kunnen doen. Heeft u suggesties? Laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.