Nieuwsbrief 22 september 2020

Beste docent,

Binnenkort zijn ook onze stageboeken interactief digitaal beschikbaar! Nog een paar weken en dan is het zo ver. We hebben er alvast een filmpjeslijst bij gemaakt. U kunt die gratis opvragen.
We hebben ook nieuws over studiedagen op locatie, ontwikkelingen van de online omgeving Breingeheimen Digitaal en examentraining.

Stageboeken - Gratis filmpjes en tips beschikbaar
Bij de digitalisering van onze materialen zoeken we online naar filmpjes die u als ondersteuning voor het onderwijs kunt gebruiken. De stageboeken zijn praktisch ingericht. De thema’s zijn niet opgedeeld in vaste lessen, de onderwerpen kunt u behandelen wanneer die het beste aansluiten bij het regelen en de uitvoering van de stage. De opzet van het boek wijst zichzelf.
We hebben er nog wat extra tips voor u bij op een rijtje gezet. Ook met suggesties wanneer u de filmpjes kunt gebruiken. De tips met filmpjes kunt u gratis bij ons opvragen.

Filmpjeslijsten van bijna al onze materialen kunt u bij ons opvragen door een mailtje te sturen. Vergeet u daarbij niet te vermelden met welk materiaal u werkt.

Filmpjes in Breingeheimen Digitaal voor uw leerlingen/studenten? U beslist!
In de online omgeving Breingeheimen Digitaal staan de filmpjes klaar voor docenten. Leerlingen/studenten zien die niet meer, tenzij u de filmpjes met hen deelt. U kunt nu dus zelf kiezen of en wanneer u filmpjes beschikbaar wilt maken.

Heeft u wensen of suggesties voor de digitale omgeving? Deel ze dan met ons, zodat wij Breingeheimen kunnen blijven verbeteren.

Een studiedag?
We merken dat scholen en schoolbesturen in de praktijk verschillend omgaan met bezoek op scholen, bijvoorbeeld voor het geven van studiedagen. We bieden vanwege de situatie online studiedagen aan, maar persoonlijk contact (op minimaal 1,5 m afstand) heeft toch de voorkeur van velen. Heeft u op school of een andere locatie mogelijkheid om een coronaproof studiedag te houden? We zijn u graag behulpzaam.

Bent u geïnteresseerd in een studiedag, belt of mailt u dan even om de mogelijkheden te bespreken.

Examentraining
Misschien heeft u ook leerlingen in examenklassen. Hoe alles dit jaar zal gaan is niet te zeggen. Een goede voorbereiding van de examens blijft van belang. 101 Geheimen om te slagen voor je examen is bedoeld om leerlingen in hun examenjaar, en eventueel het jaar daarvoor, voor te bereiden op hun examens. Specifiek aandacht besteden aan de voorbereiding van het examen, waaronder ook planning voor het studeren, helpt leerlingen om betere resultaten te halen. Daarnaast is een deel van het materiaal gericht op oriënteren op de toekomst (Loopbaan). Zelf doelen voor de toekomst stellen stimuleert de motivatie van leerlingen.

Een indruk van het materiaal kunt u krijgen via de website. Blader eens door een deel van het werkboek of de handleiding of bekijk de inhoudsopgave. Maar u kunt ook een gratis proefpakket downloaden.

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.