Nieuwsbrief 17 september 2019

Help!
De introductieactiviteiten zitten erop en de lessen zijn in volle gang. Je hebt de eerste onrust inmiddels gesignaleerd: leerlingen die spullen niet bij zich hebben, leerlingen die ondersteboven zijn van nieuwe vakken, docenten en het huiswerk en leerlingen die het lastig vinden snel te schakelen. Met Breingeheimen krijgen leerlingen inzicht in de werking van hun brein, want: waarom reageer je zoals je reageert? Waarom denk je zoals je denkt? Waarom is plannen zo ingewikkeld? Help!
 
Ontmoet Hanna
In de vernieuwde Breingeheimen Studievaardigheden II maken mentoren en leerlingen kennis met Hanna. Bij het thema ‘Wat kan je helpen’ vertelt zij in een filmpje haar tips en trucs wanneer het gaat om het plannen van huiswerk en toetsen. Het filmpje helpt om daarna, met de leerlingen, aan de slag te gaan met het plannen van de eigen week, want wanneer heb je eigenlijk tijd en ruimte om je huiswerk te maken? Wanneer sta je op het voetbalveld en wanneer ga je naar je paardrijles? Tijd dus, om de rust in je hoofd te hervinden.
 
Lijstjes
Hanna is niet de enige ‘gast’ in Breingeheimen: er zijn diverse interessante, leuke en informatieve filmpjes en fragmenten toegevoegd in de vernieuwde edities van de werkboeken van Breingeheimen. Wil je als mentor voorkomen dat je moet zoeken naar de fragmenten die passen bij je les? Breingeheimen heeft bij bijna alle werkboeken lijsten met filmpjes samengesteld. Via onderstaande link kun je de voor jou relevante filmpjeslijst(en) opvragen.
 
Filmpjeslijst opvragen

 
Update werkboek Burgerschap
‘Leven in Nederland’, de methode rond Burgerschap voor het MBO biedt nieuwe mogelijkheden! Studenten kunnen vanaf nu gebruik maken van een interactief digitaal platform, zodat ze, in hun eigen tempo, aan de hand van links en QR-codes filmpjes kunnen bekijken en handige sites kunnen bezoeken. Meer weten over de inhoud van ‘Leven in Nederland’? Klik dan op onderstaande link!
 
Meer over Burgerschap

 
Breingeheimen maakt graag meer mogelijk in je mentorles!

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.