Via Mijn Breingeheimen kunt u ons lesmateriaal digitaal gebruiken.

Handige links 

0 titel(s)

Uw winkelwagen is leeg

Docentenplein

Onderwijsnieuws en lesideeën, maar ook vacatures vindt u op Docentenplein. Docentenplein is ooit begonnen als startpagina voor het onderwijs, maar is onderhand uitgegroeid tot een waar onderwijs portaal.

Inspiration: Mindmappen op de computer

Mindmappen met de computer biedt meer mogelijkheden dan mindmappen op papier. Inspiration is een computerprogramma waar vrijwel iedereen zo mee aan de slag kan. Het programma heeft een duidelijke en heldere menustructuur, waarbij gebruiksgemak voorop staat.

Studielinks, vacatures en stageplaatsen voor MBO-studenten en -docenten
Docentplus.nl

Docentplus.nl levert expertise op het meten en verbeteren van leerprocessen in de school: Leerbeleid, Leren en werkvormen, Toetsen met RTTI© en Hersenen & leren leren. Deze organisatie organiseert expertmeetings, waarbij docenten door Docentplus.nl vanuit de theorie en toepassingen in de praktijk geïnspireerd worden en hun succeslessen met elkaar delen en nieuwe experimenten uitvoeren.

Het praktische handboek Toetsen is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs om te gebruiken in de dagelijkse lespraktijk. Aan de hand van acht duidelijke stappen wordt het gehele toetsproces beschreven. Hoe maak ik een goede toetsvraag? Hoe weet ik of een vraag voldoende differentieert? Uit hoeveel multiple-choicevragen moet mijn toets minstens bestaan? Waar leg ik de grens tussen onvoldoende en voldoende? Hoe beoordeel ik samenwerking? Welke soorten open en gesloten vragen bestaan er?

Nationaal Team Onderwijs

Optimale ontplooiing voor alle kinderen van 0 tot 20 jaar. is de doelstelling van het Nationaal Team Onderwijs. Stichting Nationaal Team Onderwijs is een ideële en onafhankelijke stichting opgericht in oktober 2003.

Het Nationaal Team Onderwijs heeft als doel en missie: professionalisering en ondersteuning door definiëren, initiëren, implementeren en ondersteunen van leren leren in de kinderopvang en het onderwijs.

Leren is een makkie

Via www.lereniseenmakkie.nl wordt leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs informatie en hulp aangeboden over hoe te leren. Kunnen ze geen oplossing voor hun probleem vinden, dan is het mogelijk om via email of zelfs tijdens een chatsessie de leervraag voor te leggen aan een deskundige.

De website, eveneens een initiatief van het Nationaal Team Onderwijs, wordt inmiddels druk bezocht en veel scholen raden de site nu aan bij leerlingen en ouders. Sommigen leraren gebruiken de webpagina's zelfs in hun lessen!

Juffrouw Blom

Juffrouw Blom is geen echte, maar een digitale juffrouw die taalles geeft aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Juffrouw Blom levert computerprogramma's voor thuisgebruik die kinderen helpen beter te worden in taal.

Op de website www.juffrouwblom.com kunt u software bestellen die bijzonder geschikt is voor kinderen met een "rugzak", kinderen met een taalachterstand, dyslexie of andere taalgerelateerde leerproblemen. De aangeboden software is methode-onafhankelijk. Dit betekent dat de software aansluit bij alle gehanteerde lesmethodes.

Meer handige links...