Nieuwsbrief 28 mei 2019

Beste docent,

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar. Op school, thuis en op het werk, overal maken mensen gebruik van hun sociale vaardigheden. Zijn die niet goed, dan kan dat hen behoorlijk hinderen. Niet voor niets zijn sociale vaardigheden een belangrijk onderdeel van burgerschapsvorming. Maar wist u dat goede relaties in de klas ook bijdragen aan betere studieresultaten?

Sociale vaardigheden voor het VO
Voor het voortgezet onderwijs biedt Breingeheimen lesmethoden sociale vaardigheden voor mavo, havo, vwo en sinds een aantal jaren ook voor vmbo. De werkboeken voor de leerlingen zijn full colour en aantrekkelijk om mee te werken. U kunt er een indruk van krijgen door de inhoudsopgave te bekijken, een aantal pagina’s van de boeken door te bladeren of een proefpakket te downloaden. U kunt de rechtstreekse links hieronder gebruiken.
 
Sociale vaardigheden vmbo
➤ naar inhoudsopgave
➤ naar bladerboek
➤ proefpakket downloaden
Emotioneel intelligent,
sociale vaardigheden mhv

➤ naar inhoudsopgave
➤ naar bladerboek
➤ proefpakket downloaden
 
Sociale vaardigheden mhv ook digitaal beschikbaar!
Sociale vaardigheden voor mhv is ook digitaal beschikbaar in de volwaardige digitale omgeving van Breingeheimen Digitaal. Leerlingen kunnen in hun werkboek ‘schrijven’, u kunt via het systeem opdrachten sturen, de voortgang van de klas zien en nog veel meer. Een proefaccount is gratis en kunt u via deze link aanvragen.
Bij alle digitale materialen hebben we op internet filmpjes gevonden waar u gebruik van kunt maken. In de digitale omgeving kunt u die aanklikken.

Werkt u met het gedrukte materiaal en wilt u van de filmpjes gebruik maken, dan kunt u de filmpjeslijst die bij uw materiaal hoort ook aanvragen bij Breingeheimen. Heeft u nog een oude lijst? De links zijn recent ge-update, vraagt u dus gerust een nieuwe aan.

Themaboek Seksualiteit
Relationele vorming en goed omgaan met seksualiteit is tegenwoordig misschien wel belangrijker dan ooit. Het maakt deel uit van burgerschapsvorming. Naast informatie over zwangerschap, anticonceptie en SOA komen onderwerpen als sexting en diversiteit aan bod. Het Themaboek Seksualiteit is met name bedoeld voor de onderbouw van het VO. De lesmethode bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een gratis digitale handleiding voor docenten. Er zijn ook filmpjes bij beschikbaar. U kunt de inhoudsopgave van het werkboek bekijken, bladeren door een aantal pagina’s uit het boek en een gratis voorbeeldles downloaden.

Sociale vaardigheden en Burgerschap MBO
Voor het MBO is de nieuwe lesmethode Leven in Nederland, Burgerschap MBO beschikbaar. De lesmethode biedt alle lessen om aan de kerndoelen burgerschap te voldoen. Een herhaling van de belangrijkste sociale vaardigheden ziet u er dus ook in terug. Voorkennis van sociale vaardigheden wordt verondersteld. Mochten studenten die onvoldoende hebben of hebben geoefend, dan kunt u ook gebruik maken van Breingeheimen Sociale vaardigheden MBO of de in het MBO meest gebruikte lesmethode Breingeheimen Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties voor het MBO. U kunt de rechtstreekse links hieronder gebruiken.
 
Sociale vaardigheden MBO
➤ naar inhoudsopgave
➤ naar bladerboek
➤ proefpakket downloaden
Studievaardigheden, beroeps- en omgangscompetenties
➤ naar inhoudsopgave
➤ naar bladerboek
➤ proefpakket downloaden
 

 
Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten?
Op www.breingeheimen.nl vindt u veel informatie. Maar u kunt ook gerust telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

het Breingeheimenteam
 

 
Studievaardigheden voor groep 7 en 8 Studievaardigheden voor groep 7 en 8

Meer informatie
Studievaardigheden groep 7/8 Sociale vaardigheden vmbo

Meer informatie
Studievaardigheden I Studievaardigheden I (vmbo)

Meer informatie
SoVa mhv Sociale vaardigheden mhv

Meer informatie
Studievaardigheden II Studievaardigheden II (mhv)

Meer informatie
Studievaardigheden III Studievaardigheden III (mhv)

Meer informatie
SoVa MBO Sociale vaardigheden MBO

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 2/3 Studievaardigheden MBO niveau 2/3

Meer informatie
Studievaardigheden MBO niveau 3/4 Studievaardigheden MBO niveau 3/4

Meer informatie
Stageboek Entree Stageboek Entreeopleidingen MBO

Meer informatie
Stageboek niveau 2, 3 en 4 Stageboek niveau 2, 3 en 4 MBO

Meer informatie
Burgerschap MBO Leven in Nederland, Burgerschap MBO

Meer informatie

Nieuws, acties en gratis lessen?

Schrijf u in voor de Breingeheimen nieuwsbrief.